16 mei 2022

Wat te doen in Hasselt? Drie tips

Hasselt is een ideale stad voor een super leuke staycation. In een eerder blogpost, hebben we jullie al een paar tips gegeven voor een aangename dag in Hasselt. Om een weekend compleet te maken geven we hier nog wat inspiratie.

Abdijsite van Herkenrode

Bezoek de abdijsite van Herkenrode en start je dag met een ontspannende mix van cultuur en natuur. Dit cultuurhistorisch landschap kent zijn oorsprong in 1179. Wanneer je door het poortgebouw uit 1531 wandelt, beleef je de Middeleeuwse cultuur met een moderne twist. Dit in combinatie met prachtige natuur. Je kan onder andere het belevingscentrum in één van de mooie oude stallingen bezoeken. Ook de aangrenzende kruiden- en inspiratietuin zijn zeker de moeite waard.

Vanuit dit punt vertrekken er bovendien verschillende wandel- en fietsroutes doorheen de mooie bossen van Herkenrode. Daarbovenop is de Abdijsite van Herkenrode ook één van de poorten tot het bijzondere natuurgebied ‘De Wijers’. Dit een prachtig stukje Limburgse natuur met zijn 1001 vijvers.

Modemuseum

Hasselt heeft sinds de Middeleeuwen al een link met textiel en mode. Met een collectie van maar liefst 18000 stukken, kan je de geschiedenis van mode bewonderen. Niet enkel de geschiedenis komt aan bod, maar ook moderne thema’s in de vorm van tijdelijke expo’s. Deze laatste zijn ook zeker een bezoekje aan het Modemuseum waard.

Cultureel erfgoed & street-art

Hasselt is een ideale stad om aan sightseeing te doen. Wandel rond in het centrum en geniet van de combinatie tussen cultureel erfgoed en de moderne kant van de stad. Wandel voorbij de Virga Jessebasiliek,  het begijnhof, de Sint-Quintinuskathedraal en geniet van andere historische gebouwen en pleinen. Ontdek verder de urban kant van de stad met de street-art tour en laat je verassen door de mooie graffiti werken.

Na een dag van wandelen en culturele ervaring, kan je uitrusten en genieten van een drankje en hapje bij in van de vele horeca gelegenheden die Hasselt rijk is. En wie weet kan je zelfs genieten van je favoriete FRYNS cocktail.