16 mei 2022

Weekend Hasselt gepland? Hier moet je zeker heen

Ontdek het Jenevermuseum en de Japanse Tuin, twee must do’s tijdens een weekend weg in Hasselt.

Natuurlijk mag een bezoek aan het Nationaal Jenevermuseum niet ontbreken bij een bezoek aan Hasselt. Op een plezierige en interactieve manier, kan je meer te weten komen over ons Europees erkend streekproduct. Ontdek onder andere waarom jenever ‘Jenever’ noemt en leer bij over zowel de historische als de wetenschappelijke kant van Jenever.

Naast de kerncollectie, worden er regelmatig thematische tentoonstellingen georganiseerd die gelinkt zijn met de (Hasseltse) Jenevercultuur. Verder worden er ook workshops en educatieve rondleidingen gegeven om meer te leren over het degusteren van Jenever, smaken en geuren.
Wil je meer te weten komen over het jenevermuseum?

Bezoek de volgende website: https://www.visitlimburg.be/nl/wat-te-doen/jenevermuseum

Bij mooi weer, is de Japanse Tuin zeker een must do! Het hele jaar door is dit één van de mooiste plekjes in Hasselt. In de lente kan je genieten van de Japanse kerselaren die in bloei staan, in de zomer kan je wegdromen bij het mooie zomerse groen en de kabbelende beekjes. Later op het jaar kan je de tuin terugvinden in prachtige herfstkleuren en de vallende blaadjes. Geniet ten volle van de rust en beleef op deze manier de Japanse cultuur op zijn mooist.

Bezoek de volgende website voor meer info: https://www.visitlimburg.be/nl/wat-te-doen/japanse-tuin

Sluit je heerlijke dag in Hasselt af met een lekkere FRYNS Premium & Tonic of een cocktail bij één van onze FRYNS hotspots.