14 oktober 2022

Open Bedrijvendag 2022

Michel & Céleste Fryns
Michel & Céleste Fryns

Wat heerlijk was het om aan zoveel geïnteresseerde bezoekers ons 135-jarige verhaal te kunnen vertellen, en vooral ook te laten voelen, ruiken en proeven. Dank jullie wel om zo massaal aanwezig te zijn geweest op onze eerste deelname van Open Bedrijvendag. We mochten maar liefst 1300 enthousiaste bezoekers ontvangen.

Kon je er niet bij zijn? Wij vatten voor jou de dag kort samen.

Rondleiding

Met een rondleiding doorheen ons volledige bedrijf namen we je mee in de balans tussen authenticiteit, onze geschiedenis, ons vakmanschap en innovatie die wij vandaag brengen. De collega’s vertelden je enthousiast over onze 135-jarige geschiedenis en waarom jenever een geweldig product is.

Vervolgens namen we je mee in ons lokale vakmanschap dat nodig is om Hasseltse graanjenever te maken. Zo namen we een kijkje in de moutwijnstokerij waar je het proces kon waarnemen en ruiken. Dit bevestigd dat wij alle technieken in huis hebben om een heerlijke, kwalitatieve moutwijn te maken, de basis voor jenever.

Nadien werden de andere technieken zoals distillatie en maceratie toeglicht die noodzakelijk zijn om uiteindelijk een jenever te maken. Jenever is namelijk een combinatie of blend van moutwijn, distillaten en/of maceraten. Hier worden de alcoholvrije aperitieven gemaakt. We gebruiken namelijk onze technieken voor het maken van jenever ook om een heerlijke alcoholvrij aperitief te maken mét beleving.

Geurbeleving

Na het volledige proces van het jenever maken te hebben ontdek, was het tijd om de zintuigen aan het werk te zetten. Zo konden jullie deelnemen aan onze ‘geurbeleving’ waar jullie kans konden maken op één van de 700 flessen van onze exclusieve limited edition, ‘Fryns The Legacy’. Het was geen gemakkelijke opdracht. Ben je benieuwd naar jullie resultaat? Neem hier een kijkje.

Proeven maar!

En natuurlijk mocht naast de geurbeleving, de smaakbeleving niet ontbreken. Zo konden je jouw favoriete Fryns blend en Lady Jane cocktail proeven.

Via de volgende link kan je deze mooie dag herbeleven!