16 mei 2022

Lavke Blond, een unieke Hasseltse samenwerking

Ter ere van het 100-jarige bestaan van de scoutsgroep Lod Lavki, hebben enkele oud-leiders het initiatief genomen om deze gelegenheid te vieren met een uniek Hasselts product. Lavke Blond is het resultaat, een Hasseltse jenever geïnfuseerd blond bier. Dit is een unieke samenwerking tussen twee vaste waarden in Hasselt: Lod Lavki, de oudste scouts en Fryns Distillery, de oudste jenever distilleerderij van Hasselt.

Een ode aan traditie en vriendschap

De oud leiders denken met veel goede herinneringen terug aan hun jeugdjaren bij de scouts. Hierin zijn vooral vriendschap en traditie de rode draad. Het brouwproject is sowieso al een idee van vrienden, het bier moest enkel nog een Hasseltse traditie dragen. Daarom koos de groep vrienden om het bier te infuseren met Hasseltse graanjenever om een uniek Hasselts product te verkrijgen.

Fryns Distillery als Hasseltse partner

Als oudste Hasseltse jenever distilleerderij zijn we heel erg blij met dit initiatief. We blijven namelijk steeds op zoek naar nieuwe manieren om onze craftmanship op een innovatieve manier in te zetten. Een bier infuseren met onze Hasseltse graanjenever is een unicum in de geschiedenis van Fryns. Dat dit een Hasselts initiatief is, maakt het verhaal nog mooier.

Lokaal gebrouwen volgens traditionele mehtoden

Dit jubileumbier bier wordt lokaal gebrouwen door Luc Festjens van Brouwerij Den Toetëlèr. Na veel proef- en denkwerk ontstond het recept voor Lavke blond. Een kruidig vlierbloesembier. De infusie van de Fryns Vieux Système geeft het vier meer complexiteit en een zachte afdronk. De oude Hasseltse graanjenever wordt namelijk gemaakt van de beste granen en honing wordt toegevoegd voor een zachte en soepele afdronk.

De infusie van de Fryns Vieux Système geeft het vier meer complexiteit en een zachte afdronk. De oude Hasseltse graanjenever wordt namelijk gemaakt van de beste granen en honing wordt toegevoegd voor een zachte en soepele afdronk.

Zowel het bier alsook de graanjenever worden ambachtelijk gebrouwen en is een initiatief uit vriendschap, maar vooral ook om de scouts te steunen. Daarom gaat de winst integraal naar de scoutsgroep Lod Lavki.

Benieuwd naar het Hasseltse jeneverbier? Neem een kijkje op www.brouwerijdelavkiaan.be