9 juli 2024

Fryns, Family & Friends: jouw favoriete martini

Fryns, Family & Friends: jouw favoriete martini

Het weer in België is de laatste weken helaas nogal onvoorspelbaar. De ene dag geniet je van de zon op het terras, de volgende dag zoek je beschutting tegen de regen en lig je met een dekentje op de zetel. Daarom vonden we het moeilijk om de cocktail van de maand te kiezen, maar gelukkig zijn er cocktails voor elk type weer. Zo kwamen we uit bij het populaire duo: de zomerse Pornstar Martini en de verwarmende Espresso Martini.

Beide zijn zeer geliefde en populaire cocktails om verschillende redenen. Het zijn uiteraard heerlijke cocktails, ze zorgen vooral voor een classy beleving bij speciale gelegenheden én ze kunnen ook een feestelijk randje toevoegen aan een casual uitstap waardoor dat etentje met vrienden of jouw partner plots extra beleving krijgt. De pornstar martini is dan perfect voor een terrasje of heerlijk als aperitief op een zwoele zomeravond. Voor de grijzere dagen is de espresso martini dan weer een heerlijke afterdiner cocktail na een gezellig dinertje binnen.

Hasselt Espresso Martini

Hasselt Espresso Martini

Het klassieke recept van de Espresso Martini gebruikt vodka, een espressoshot, koffielikeur en vanillesuiker. Net zoals altijd willen wij vooral klassieke cocktails zoals deze een extra dimensie geven met onze jenevers. Koffie en jenever zijn tenslotte een top combinatie (denk aan de Hasseltse koffie op de kerstmarkt). Deze keer kiezen we niet voor de Fryns Premium Belgian Genever die wij normaal gebruiken als alternatief voor gin of vodka, maar de Fryns Vieux Système. Waarom? Vooral om de smaakbeleving. De Fryns Vieux Système is namelijk een echte authentieke, Hasseltse graanjenever die meer moutwijn bevat dan onze jonge jenever Fryns Premium Belgian Genever. Dit zorgt voor extra diepgang, complexiteit en smaakbeleving.

 

Ingrediënten:

Methode:

Maak de espresso en laat deze op kamertemperatuur komen. Doe deze in de shaker, samen met de Fryns Vieux Système en de suikersiroop. Shake met ijsblokjes gedurende 20-30 seconden. Strain in een martini glas.

Jeneverkogels Boon x Fryns met een Hasselt Martini

Jeneverkogels Boon x Fryns

Jeneverkogels Boon x Fryns met een Hasselt MartiniDit zijn geen gewone jeneverpralines (wij kunnen toch nooit iets normaals doen eh 😉), maar jeneverkogels. De combinatie van een donkere chocolade met een knapperige buitenkant samen met de Vieux Système jenever van Fryns zorgt voor een unieke smaakbeleving.

Til jouw espresso martini beleving naar een hoger niveau met deze jeneverkogel, want de combinatie van jenever x koffie x chocolade is gewoonweg hemels.

Bestel nu jouw Hasselt Martini Beleving hier!

Fryns Pornstar Martini

Voor moesten er toch een paar mooie, warme en zonnige dagen tussen zitten deze maand, is de (alcoholvrije) Pornstar martini een perfecte keuze! Met zijn exotische smaken, elegante presentatie en sprankelende afwerking is deze cocktail voor veel mensen één van de favoriete zomercocktails! De vanille en passievrucht zorgen voor de exotische smaken met een zoete toets, het limoensap zorgt voor een frisse tegenhanger waardoor het een perfect zomerse cocktail is.

De klassieke pornstar martini wordt gemaakt met een vanille vodka. Maar hoe maak je dan een perfecte alcoholvrije versie? Daarom hebben we een heerlijk recept waar je zowel een cocktail als een mocktailversie van kan maken op een simpele manier. Hiermee kan je je gasten dan ook heel eenvoudig verrassen met een feestelijk en belevingsvol drankje zonder al te veel werk en zowel voor de cocktail drinker als de persoon die een alcoholvrij alternatief verkiest.

Fryns pornstar martini 0%

Fryns Pornstar Martini 0%

Net zoals in andere cocktails op basis van vodka, is de Fryns Spice 0% jouw perfecte partner voor de alcoholvrije pornstar martini. Deze zal ervoor zorgen dat jouw mocktail dimensie krijgt en een unieke afdronk waardoor je de alcohol niet mist. De gember zal niet overheersen waardoor je haast het verschil niet proeft tussen een pornstar martini met vodka of deze met Fryns Spice 0%. De Fryns Spice 0% zal er ook voor zorgen dat jouw mocktail perfect gebalanceerd is. Want wat veel mensen doen wanneer ze een alcoholvrije versie van hun favoriete cocktail maken is simpelweg de alcohol weglaten. Dit is echter niet de bedoeling want zo zal jouw mocktail veel te zoet zijn! Door de toevoeging van de Fryns Spice 0% zal jouw mocktail dus perfect gebalanceerd zijn vermits dat deze ook geen suikers bevat!

Ingrediënten:

 • 6 cl Fryns Spice 0%
 • 2.5 cl passievruchtpuree
 • 0.5 cl limoensap
 • 0.5 cl suikersiroop
 • 1.5 cl vanillesiroop
 • optioneel: 1 eiwit

Methode:

 1. Doe alle ingrediënten in een shakebaker
 2. Voeg één eiwit toe voor het typische schuimlaagje
 3. Shake gedurende 30 seconden
 4. Voeg enkele ijsblokken toe aan de shaker
 5. Shake nog enkele seconden totdat de shaker koud is
 6. Zeef de cocktail tijdens het uitgieten
 7. Garneer met een halve passievrucht

 

Fryns Pornstar Martini

Fryns Pornstar Martini 

Voor de cocktail versie gebruiken we uiteraard onze Fryns Premium Belgian Genever dat een kruidige toets zal geven en zo de zoetheid zal compenseren. Deze is dus perfect voor de liefhebbers van passievrucht, maar die een gewone pornstar martini te zoet vinden.

Ingrediënten:

 • 5 cl Fryns Premium Belgian Genever
 • 2.5 cl passievruchtpuree
 • 0.5 cl limoensap
 • 0.5 cl suikersiroop
 • 1.5 cl vanillesiroop
 • optioneel: 1 eiwit

Methode:

 1. Doe alle ingrediënten in een shakebaker
 2. Voeg één eiwit toe voor het typische schuimlaagje
 3. Shake gedurende 30 seconden
 4. Voeg enkele ijsblokken toe aan de shaker
 5. Shake nog enkele seconden totdat de shaker koud is
 6. Zeef de cocktail tijdens het uitgieten
 7. Garneer met een halve passievrucht

 

Fryns cocktailworkshop

Ccoktailworkshop

Hoewel de de espresso martini als de pornstar martini er moeilijk uit zien met het schuimlaagje, zijn simpele cocktails om te maken. Heb je toch nog wat extra tips nodig? Vraag dan jouw offerte aan: celeste.fryns@fryns.com

Zo krijg je alle tips en tricks hoe je deze drankjes perfect gebalanceerd en eventueel klaarmaakt voor een grote groep gasten zodat jij makkelijk de show kan stelen met jouw drankjes.