3 mei 2024

Fryns, Family & Friends: van Borrel naar Beleving

Fryns, Family & Friends: van Borrel naar Beleving

Wie (Hasseltse) jenever hoort, denkt aan de klassieke borrels bij de grootouders of aan de borreltjes op de kerstmarkten. Maar zoals jullie weten, is het onze missie om te laten zien dat jenever zoveel meer te bieden heeft. Om de link tussen jenever en haar veelzijdigheid eenvoudig aan te tonen, komen we speciaal voor Antwerpen Proeft met onze cocktail en mocktailborrels. Om deze cocktail en mocktailbeleving naar een nog hoger niveau te brengen, gingen we een co-lab aan met Chocoladehuis Boon – Chocolatier van het Jaar. Zo bundelen we de krachten als Limburgse familiebedrijven en lanceren hun de Fryns (0%) pralines voor het eerst tijdens Antwerpen Proeft.

Michel & Céleste Fryns
Michel & Céleste Fryns

Fryns Distillery – de oudste start-up van het land

Vandaag noemen we onszelf de oudste start-up van het land. We zijn namelijk van origine een jeneverstokerij opgericht in 1887 te Hasselt. Na meer dan 30 jaar uit familiehanden te zijn geweest, zijn wij de stokerij heropgestart. Onze missie? Het toevoegen van een extra dimensie aan gezellige momenten met familie en vrienden door een perfecte balans te brengen tussen traditie, vakmanschap en innovatie. Met onze kwalitatieve jenevers en verrassende alcoholvrije creaties laten we zien hoe authentiek vakmanschap en vernieuwing hand in hand gaan. Respect the old, embrace the new zoals wij het graag zeggen.

Fryns Pralines
Patrick Mertens - Chocoladehuis Boon

Chocoladehuis Boon – Chocolatier van het jaar

Wie bij Chocoladehuis BOON in Hasselt binnenloopt, ontdekt het meteen: in dit huis ruik, beleef en ontdek je de pure passie voor chocolade.
In het open atelier is de meester-chocolatier Patrick Mertens samen met zijn team druk in de weer met unieke chocolade sierstukken, pralines en allerlei andere chocolade heerlijkheden. Chocoladehuis BOON werd dit jaar door Gault & Millau bekroond als chocolatier van het jaar en mag grote namen zoals Paul Smith, Nike, Estee Lauder en Harrod’s tot hun klanten rekenen.

Familie, Passie en Limburgs Vakmanschap

Familietradities, gepassioneerd vakmanschap en een diepgewortelde liefde voor Limburgse ambacht vormen de bindende kracht tussen Fryns en Chocoladehuis Boon. Beiden hebben we een passie voor belevingscreatie met ons vakmanschap. Door chocolade en Fryns jenever (0%) samen te voegen ontstond een (h)eerlijke, culinaire samenwerking.

Samenwerking Fryns en Chocoladehuis Boon
Patrick Mertens - Chocoladehuis Boon & Céleste Fryns - Fryns Distillery

Cocktailborrels met chocoladepairing

Als twee Hasseltse/Limburgse familiebedrijven slaan we  de handen in elkaar om de culinaire beleving tot een hoger niveau te brengen tijdens Antwerpen Proeft. De Fryns (0%) pralines brengen de beste producten uit Hasselt samen in één concept.

Wie aan jenever denkt, denkt vaak aan het kleine glaasje bij de grootouders of de kerstmarkt. Maar Fryns jenever is zoveel meer.  Jenever is een veelzijdig, kwalitatief en authentiek product en een uithangbord van het Hasseltse/Limburgse/Belgische vakmanschap. Fryns gebruikt zijn klassieke jenevers (0%) op basis van familierecepturen als basis voor hun verrassende cock- en mocktails.

Speciaal voor Antwerpen Proeft worden de cock- en mocktails geserveerd met een bijpassende Fryns pralines van Chocoladehuis Boon. Laat je verleiden door de harmonie van smaken, de synergie van samenwerking en de verrassende wendingen die het verhaal van Fryns en Chocoladehuis BOON vertellen. Van traditionele borrel tot grensverleggende beleving: ontdek de magie van jenever en chocolade met een hedendaagse twist.

Van borrel naar beleving
Van borrel naar beleving

Wil je deze unieke culinaire ervaring zelf beleven? Kom dan langs bij de Fryns Distillery op Antwerpen Proeft. Ontdek jenever en chocolade met een hedendaagse twist, geniet van de hartige foodpairings bij geselecteerde restaurants die je herkent aan het klavertje drie op hun menu. Of laat je verrassen door een harmonie van smaken, de synergie van samenwerking en de verrassende wendingen die het verhaal van Fryns en Boon vertellen. Proef, beleef en laat je meeslepen door deze unieke samensmelting van traditie en innovatie. Ben jij klaar om de jenever van de toekomst te ontdekken?

Praktisch:

  • Donderdag 9 mei (Hemelvaart) = 12u00-22u30 food · 12u00-24u00 drinks
  • Vrijdag 10 mei = 16u00-22u30 food · 16u00-24u00 drinks
  • Zaterdag 11 mei = 14u00-22u30 food · 14u00-24u00 drinks
  • Zondag 12 mei = 12u00-20u00 food · 12u00-20u00 drinks

Bestel nu jouw toegangsticket: https://www.proeft.be/