1 september 2022

Wij Vieren onze 135e verjaardag!

In 1887 werd Fryns & company opgericht door Guillaume Fryns. Vandaag 135 jaar later, zet Fryns Distillery de geschiedenis verder met in een 2.0 versie.
We vieren niet alleen onze verjaardag, maar dus ook onze rijke geschiedenis, het nieuwe verhaal waarbij Fryns terug thuis kwam in Hasselt, de opwaardering van jenever en natuurlijk het feit dat we iedereen aan de tafel een heerlijke beleving kunnen bezorgen, zowel de cocktail als de mocktail liefhebbers.

Deze verjaardag staat gelijk voor de start van een nieuw tijdperk waar we zelf terug geschiedenis zullen schrijven. Dit door kwaliteitsvolle producten in combinatie met ons unieke verhaal te brengen van authenticiteit, vakmanschap en innovatie.

Dankzij onze 135e verjaardag, wordt het najaar één groot feest vol beleving waarbij jullie het evenwicht tussen onze geschiedenis en ons nieuwe verhaal kunnen ervaren.

Ben je alvast benieuwd? Wij geven hieronder een overzicht van onze activiteiten ter gelegenheid van onze 135e verjaardag.

Voka Zomerkasteelfeest: 24 augustus 2022

Tijdens het Voka Zomerkasteelfeest wordt de geschiedenis van de Limburgse bedrijven in de kijker gezet. Zo worden wij samen met SCR Sibelco (150 jaar) en Medisch Centrum Sint-Jozef (125 jaar) gehuldigd als drie oudste deelnemende bedrijven in de idyllische setting van het Kasteel van Ordingen.

Het wordt ongetwijfeld een heerlijke, culinaire avond!

Klink je mee met ons mee met een Fryns cocktail of mocktail?

Hooch Festival: 11 september 2022

Een namiddag met feest en beleving in hartje Sint-Truiden. Wij zullen aanwezig zijn met onze Fryns cocktails en mocktails, maar ook Lady Jane cocktails. Lady Jane zelf zal ook aanwezig zijn om jullie beter te leren kennen. Ze heeft ook iets speciaals in petto… Benieuwd wat ze jullie te vertellen heeft? Kom zeker langs tussen 14u-21u op de Grote Markt van Sint-Truiden.

Culinaire Ring Hasselt: 11 september 2022

Op zondag 11 september wordt de Kleine Ring in Hasselt omgetoverd tot een Culinaire Ring. Je kan er heerlijk smullen van kleine gerechtjes bereidt door toprestaurants uit de stad. Natuurlijk mogen bijpassende drankjes niet ontbreken. Wat is er beter dan een cocktail op basis van jenever in de jeneverstad? Daarom zullen wij ook met onze cocktails en mocktails aanwezig zijn om jullie culinaire ervaring helemaal compleet te maken.

Groene Boulevard, tussen 12u-20u.

Event Inno Hasselt 17 september 2022

Net zoals ons viert Galeria Inno een belangrijke verjaardag! Zij blazen dit jaar 125 kaarsjes uit. Om het feestelijke gebeuren te vieren, zullen wij voor de klanten een mocktail serveren tijdens hun bezoek.

Opening expo 'Fryns vijf generaties jeneverstokers' & boekvoorstelling

Een eer voor ons als bedrijf, als team en als familie.

Vanaf 24 september 2022 tot en met 8 januari 2023 zal er expo doorgaan ‘Fryns, vijf generatie jeneverstokers’ in Het Stadsmus. De bewogen geschiedenis van Fryns, vol passie, smaak en creatief ondernemerschap komt hier uitgebreid aan bod. Ook zal er een gelijknamig boek worden uitgebracht om het verhaal compleet te maken.

Het resultaat van ons huidige verhaal is te beleven in het jenevermuseum. Kwaliteitsvolle jenevers net zoals vroeger in een modern jasje, in smaakvolle cocktails. Andere nieuwe productontwikkelingen zullen met één van de Fryns-smaakactiviteiten ook aan bod komen.

Enkele persoonlijke rondleidingen orderbegeleiding van Michel en Céleste Fryns zullen georganiseerd worden. Aansluitend is er ook mogelijkheid tot het volgen van een cocktailworkshop op basis van de Fryns producten. De deze activiteiten zullen op de volgende dagen doorgaan:

  • Zondag 30/10
  • Zondag 6/11
  • Zondag 4/12

Klik hier voor meer info omtrent de expo en de persoonlijke rondleidingen.

Open Bedrijvendag 2 oktober 2022

Wij doen mee aan Open Bedrijvendag op zondag 2 oktober.

Ter gelegenheid van onze 135e verjaardag openen wij de deuren voor jullie. Kom zeker een kijkje nemen en ervaar de balans tussen onze rijke geschiedenis en het nieuwe verhaal van Fryns. Ontdek de balans die wij brengen tussen authenticiteit, vakmanschap en innovatie. Onze geschiedenis en het stookprocess zullen toegelicht worden met aansluitend een tasting van ons volledig assortiment.

Ook leuke extra’s zoals wedstrijden, cocktailworkshop etc. zullen zorgen voor een rijkelijk gevulde namiddag. Kom dus zeker langs en vier met ons mee!

P.S.: er staat nog een exclusieve verrassing te wachten voor jullie!

 

Meer info kan u terugvinden via: https://www.openbedrijvendag.be/fryns-distillery

Escape room vanaf 1 oktober

Zoek je nog een leuke activiteit om te doen met familie, vrienden of collega’s? Ervaar het Fryns verhaal door de ogen van Lady Jane in de escape room ‘Lady Jane’s destination happiness’.

Leer Lady Jane, haar levensweg en de familie Fryns kennen aan de hand van leuke puzzels. Voel je even Lady Jane en geniet van de Lady Jane cocktails zoals zij dat deed!

 

Meer info omtrent het verhaal en de praktische info zijn terug te vinden via: https://www.hooch.be/escape-room.html

Jeneverfeesten

Jeneverfeesten 15 &16 oktober 2022

Zoals jaarlijkse traditie voorschrijft vinden de Hasseltse jeneverfeesten plaats tijdens het derde weekend van oktober. Natuurlijk zijn wij weer van de partij!

Blokkeer dit alvast in jullie agenda want we maken er dit jaar een speciale editie van om onze 135e verjaardag te vieren!