Hoptwins X Fryns

Bij Fryns Distillery zijn we altijd op zoek naar leuke, lokale samenwerkingen waarbij we elkaars verhaal kunnen versterken! We zijn dan ook erg blij met deze nieuwste samenwerking met de Hasselaren Christophe en Bram van Hoptwins Brouwers. Niet alleen blenden onze producten mooi samen, maar ook onze missie en visie.

Hoptwins

Twee vrienden, Christophe Smeets en Bram Poelmans, kregen in 2020 de bier-brouw-microbe te pakken. Zo ontstond niet veel later ‘Hoptwins Brouwers’. Samen creëren ze originele en authentieke bieren met een verrassende twist en uniek verhaal. Als rasechte Hasselaren is hun verhaal bij elk brouwsel dan ook gerelateerd aan de Stad Hasselt. En zo ook deze samenwerking met Fryns Distillery!

beierdrepke
beierdrepke

Van Duikbootje tot Beiërdrèpke

Wellicht heb je ooit al eens gehoord van een “Duikbootje”, een glas bier waarin een gevuld jeneverglaasje op z’n kop staat. Degene die drinkt zal eerst kunnen genieten van het bier totdat het glaasje op een bepaald moment omslaat en er een shot jenever vrijkomt.

Met de aankomende jeneverfeesten hadden de Hoptwins Brouwers het idee om een variant op het Duikbootje te maken, waarbij ze een oeroude bierstijl, de Saison of Farmhouse Ale, nieuw leven wilden inblazen met een infusering met ‘echte’ Hasseltse jenever. Ze brouwden een bier met een stevige kruidige basis, waarna ze zijn beginnen experimenten met het inmengen van alle erkende Hasselste jenevers. Uit de smaaktesten kwam de oude jenever Vieux Système van Fryns Distillery als beste match naar voren en hun Beiërdrèpke was geboren!

De naam Beiërdrèpke is hierbij een samenvoeging van bier en het bekende drupke, wat in het Hasselts of Hessels dialect een beiërdrèpke wordt.

 

beierdrepke plankje
beierdrepke plankje

Kom proeven!

Het Beiërdrèpke zal voor het eerst te drinken zijn op de jaarlijkse jeneverfeesten, die dit jaar plaatsvinden op zaterdag 21 en zondag 22 oktober! Het bier zal bij een beperkt aantal horeca-uitbaters op vat en een beperkt aantal standhouders op fles beschikbaar zijn. Zeker de moeite om ook eens beide schenkingswijzen naast elkaar te proeven!

Bij de volgende horeca-uitbaters zal het Beiërdrèpke beschikbaar zijn op vat:

  • Café De Kleine Hal (Maastrichterstraat)
  • Stadsbrouwerij BrewmineTAP in de Raamstraat waar het bier overigens ook gebrouwen werd
  • Brouwerij de Hophemel in de Bampslaan
  • Jacks in de Maastrichterstraat