Fryns

open menu Winkelmandje
sluit menu

“Als er niets meer is, is het tijd om opnieuw met iets te beginnen.”

1887

“Als er niets meer is, dan is het tijd om iets opnieuw te beginnen” Dat moet Guilliaume Fryns gedacht hebben in de 19e eeuw. In 1887 startte hij de stokerij ‘in het claverblad’.

1920

Na het overlijden van Guiliaume zetten de zonen Guillaume Jr. en Jules de zaak verder. Door de visionaire aanpak van Guillaume Jr. kent het bedrijf een enorme groei. Zijn aandacht ging niet alleen uit naar de jenever. Door het stoken van likeuren en extra aandacht voor promotiemateriaal verwerft het bedrijf nationale en internationale uitstraling.

Interbellum

In 1926 worden alle gedistilleerde dranken samengebracht in de nieuwe stokerij aan de Martelarenlaan. Het merk opent bijhuizen in tal van Belgische steden.

1940-1945

Tijdens de Tweede Wereldoorlog vielen de activiteiten geruime tijd stil, aangezien Jules weigerde om met de bezetter samen te werken.

Naoorlogse expansie

Na de oorlog moest alles heropgebouwd worden.

Onder impuls van de derde generatie zet de expansie en de jenevertraditie zich verder. Vooral de meer dan twintig luxueuze en hooggradige likeuren doet het bedrijf heropleven. Het merk blijft innoveren. Zo is het ondermeer de eerste om met long drinks op de markt te komen.

1979

In 1979 werd het familiebedrijf overgenomen door YOKO, vervolgens door Bruggeman die achteraf ook Smeets verwierf. Er kwam een einde aan de autonome positie van de stokerij in 1995 door de verhuis van Hasselt naar Gent.

In al die tijd kwijnde de ziel van het merk weg tot….

Vandaag

Vandaag is het tijd voor een nieuw hoofdstuk…de RENAISSANCE van Fryns.

Momenteel werken we gepassioneerd aan nieuwe recepten voor Hasseltse Jenever, Likeuren en Cocktails. Gerijpt op 130 jaar vakmanschap, gekruid met de moderne dynamiek van de 4de generatie.

In afwachting van vernieuwde recepten die we weer in al zijn glorie willen laten schitteren, houden we jullie op de hoogte via social media.